Jeugd

De jeugd van de Pluimbal heeft op vrijdagavond haar vaste training- en speelavond. De jeugd krijgt training van 19.00 uur tot 20.30 uur op acht badmintonvelden. De opbouw van de trainingen zijn: standaard warming-up , badminton warming-up, vaardigheids- oefeningen, wedstrijdjes en afsluitingspelletjes en/of cooling-down.

Het speelplezier en sportief bezig zijn op badminton gebied is het grootste doel. De vereniging heeft in haar ledenbestand een aantal leden die een of meerdere gasttrainingen op de vrijdagavond zullen verzorgen. Daarbij zal er ieder jaar getracht worden om een bijzondere gasttrainer uit te nodigen. Er zullen ook avonden georganiseerd worden waar de familie van onze jeugdleden in de gelegenheid gesteld wordt om de prestaties van hun kinderen te ervaren door mee te trainen en te spelen. De training is in de handen van Hans van der Maarel,  Hans van Dis en Guido Kooke .

Vanaf het jaar 2008 is onze vereniging naast Regional Badmintonbond Breda (RBB) ook aangesloten bij Badminton Nederland (BN). Hierdoor zijn er meer mogelijkheden om je badminton kwaliteiten te ontwikkelen, mede door de oprichting van een regionaal training centrum (RTC) in Breda. Tegen een reële vergoeding kan er tot een leeftijd van 16 jaar extra training krijgen van landelijk geregistreerde badminton trainers. Deze training worden op de woensdagen tussen 18.30 uur en 20.00 uur in Breda gegeven. Er worden echter wel selectiedagen gehouden om toegelaten te worden.

Wij van Badmintonvereniging de Pluimbal hebben een samenwerkingsverband met badmintonvereniging de Groenester uit Zevenbergen om onze competitie spelende jeugd op hun eigen niveau met de verschillende competities mee te laten doen.

De vertrouwenspersonen voor onze vereniging zijn Hans van Dis en Piet van Oosterhout. Als er een vraag hebt of een probleem van welke aard dan ook kan je bij één van hen terecht. Als je met jouw probleem niet met één van beide wil of kan bespreken, kan je ook gebruik maken van de vertrouwenspersonen van Badminton Nederland of NOC*NSF.

Als vereniging volgen wij de gedragsregels seksuele intimidatie zoals die zijn opgesteld door het NOC*NSF